Digital vårdcentral

Med Region Dalarnas app Min vård kan du träffa läkare eller ungdomsmottagning och få medicinska konsultationer via videosamtal. Det enda du behöver är en internetuppkoppling och mobilt BankID. Du väljer där en tid som passar dig bäst, det spelar ingen roll om vårdgivaren arbetar på den vårdcentral där du är listad.

Precis som på din ordinarie vårdcentral kan vi hjälpa dig med en rad olika sjukdomar och besvär. Är du akut sjuk bör du ringa 112.

Läkarbesök
Vi kan hjälpa dig med de lindriga besvär som inte kräver regelbunden kontakt med din ordinarie vårdcentral. Till exempel allergi, förkylning, hosta, hudbesvär, preventivmedel, magbesvär, migrän och ögoninflammation. Enklare sjukintyg kan utfärdas. Du som förälder kan söka vård för sjukt barn samt intyg för vård av barn.

Tandläkare
Vi kan hjälpa dig med ilande tänder, visdomständer, frågor om besvär efter en behandling med mera.

Fysioterapeut
Sjukgymastik/fysioterapi kan du söka för hjälp med egenbehandling vid smärta/värk i muskler eller leder, till exempel axel, rygg, nacke och knän. Vi kan även instruera dig i egenbehandling vid kristallsjuka samt gå igenom och följa upp olika typer av träningsprogram och gå igenom avslappningsövningar vid stress- och spänningstillstånd.

Psykologisk behandling och rådgivning
Är du i behov av psykologisk behandling och rådgivning. Vi kan hjälpa dig som är 18 år eller äldre med bedömning, rådgivning och psykologisk behandling av många olika slags besvär. Det kan exempelvis handla om att du är nedstämd eller deprimerad, känner stress/utmattningssymtom, oro eller ångest, har sömnsvårigheter eller är i kris.

Ung i Dalarna
För dig som är 13-24 år finns appen Ung i Dalarna

Läs mer

mars 9th, 2021, postat i: nyheter, Okategoriserade av

Stängt för kommentarer