Alla Barn i Centrum – gratis föräldrakurs

Barnomsorgen i Avesta planerar att starta en kostnadsfri föräldragrupp inom programmet ABC – Alla Barn i Centrum.

 

Träffarna leds av utbildade gruppledare och vi kommer att ses vid fyra tillfällen, samt en återträff. Ett måste för deltagande är att man kan närvara vid den första träffen ”Visa kärlek”. Varje omgång omfattar 2,5 timmar. Eftersom träffarna kräver närvaro och engagemang av dig som vuxen, kan barnen inte vara med.

Datum
8 september, 22 september, 6 oktober, 20 oktober & 17 november.
Tid
kl. 14.00–16.30 samtliga tillfällen.

Anmälan (OBS Begränsat antal platser)
Anmäl ditt intresse senast den 26 augusti direkt till våra ABC- gruppledare: Pernilla Hållén – pernilla.hallen@avesta.se
Ida Bivesjö – ida.bivesjo@avesta.se

Träffarnas innehåll
Träff 1 – VISA KÄRLEK
Hur gör vi för att våra nära relationer ska fungera? Diskussioner och enkla övningar kring att ha fokus på det som fungerar.

Träff 2 – VARA MED
Hur påverkar vi varandra i det dagliga samspelet? Hur kan vi förebygga konflikter med våra barn? Diskussioner och enkla övningar kring hur föräldrar och barn kan vara tillsammans.

Träff 3 – VISA VÄGEN
Hur kan man tillämpa ett lugnt föräldraskap? Hur påverkar stress föräldraskapet och hur kan stress hanteras? Diskussioner och enkla övningar kring att vara en förebild för sitt barn.

Träff 4 – VÄLJA STRIDER
Hur kan tjat i familjen minskas? Vilka strider behöver vi ta och vilka kan väljas bort? Diskussioner och filmexempel kring konflikthantering. Planering framåt med fokus på hur ABC kan användas i vardagen.

ABC är utvecklat av Stockholm stad i samarbete med kommuner, stadsdelar och Karolinska Institutet. www.allabarnicentrum.se

 

 

 

augusti 19th, 2020, postat i: nyheter, Okategoriserade av

Stängt för kommentarer